Koja kolica odabrati?

Date

Saznali ste da čekate bebu? Imate kolica, ali baš su vam nekako dosadila..ili jednostavno volite mijenjati kolica kao ja?

Prva greška koju biste mogli napraviti je gledati samo okom, a to svi najčešće radimo sa prvim kolicima koje kupujemo, gledamo dizajn i zanemarimo sve ostalo (a najbitnije).

Iskusni mame i tate već znaju tu početničku grešku, ja sam ju jednom čak svijesno napravila pa sam prodavala kolica nakon mjesec dana.

Davnih dana, točnije prije 6 godina, preko Facebooka sam upoznala divnu Snježanu koja mi je u pravom trenutku skrenula pozornost na kolica koja su tad bila za mene idealna, pa sam kupovala druga kolica, pa sam joj se opet obratila..

Trenutno imam Joolz Hub i prezadovoljna sam, to su kolica stvorena za naše potrebe, ispunila su sva očekivanja, o dizajnu i kožnim detaljima da i ne pričam, a kao „pomoćna“ kolica nešto manjih dimenzija imamo Jane Rocket, također savršen izbor, ali njih doslovno koristim za brzinske šopinge i uvijek su mi u autu.

Nakon Facebooka, došlo je vrijeme da upoznam nekoga jednako stručnog i na Instagramu, a tu nastupa presimpatična i uvijek nasmijana Ines zvana Strollerica, mama istraživačkog duha sa bezbroj zanimanja.

To su dvije žene kojima ja vjerujem jer su i same majke, jer su isprobale preko 300 kolica i napisale hrpu recenzija.. A sigurna sam da će i vama pomoći i skratiti muke.

Pa upoznajmo te divne žene!

SNJEŽANA KLIKIĆ

Po zanimanju dipl. ing. elektrotehnike, a full time posao mi je biti mama 4 pačića u rasponu od 3-13 godina. Ukratko toliko dugo se nisam ni naspavala, pa sam imala vremena lutati bespućima interneta i proučavati sva ta divna kolica. No, tu se moja znatiželja nije zaustavila.

Odlučila sam i u praksi isprobavati kolica, a tijekom godina, broj isprobanih kolica prešao je 3 znamenke.

Kako je vrijeme odmicalo, puko isprobavanje se pretvorilo u sve detaljnije testiranje i uspoređivanje.

Savjetovala sam mame i trudnice u nekoliko grupa na facebooku, a prije godinu dana odlučila sam otvoriti i svoju.

Moju opsesiju kolicima prepoznale su i neke trgovine dječjom opremom, pa sam tako uspijela isprobati kolica koja su tek stigla na tržiste, sudjelovati na sajmovima, savjetovati kroz intervjue i sl.

S vremenom sam se upoznala i s divnom Ines, koja se krije iza profila Strollerica i tako nasla divnu ženu, prijateljicu i ‘sestru po kolicima’, koja razumije tu posebnu ljubav i opsesiju.

INES KOVAČ IVANOVIĆ

Odazivam se na „Mini“ posljednjih skoro pa 30 godina. Mama sam 3 dečka (7, 2.6 i 6mj), diplomirani ekonomist, dijaspora, očajna kućanica i teški entuzijast. 

Već 7 godina sam intenzivno u svijetu dječje opreme, iz puke potrebe. Naime, imam nekoliko dijagnoza vezanih uz kosti, a kako sam upravo ja većinom solo s djecom, nije bilo izbora već tragati i istraživati sve što bi nam moglo olakšati svakodnevicu.

Pretraživanje interneta je urodilo poznanstvima u okolici, pa sam jedno vrijeme testirala zajedno s prijateljicama. To me odvelo na mnogobrojne sajmove, gdje sam se upoznavala s različitim brendovima. I kad sam uključila Facebook nakon nekoliko godina izbivanja, po rođenju drugog sina, vidjela sam da već postoje grupe mama s istim interesima. To me dovelo do drage Snješke. U posljednje 2.5 godine dijelimo sva stečena znanja, koja su sada puno više od porukica vezanim uz kolica. Kroz tu zajednicu mama (3 grupe + IG), od preko 15.000 duša, se zapravo rodilo nekoliko prekrasnih prijateljstava, za koja mogu s ponosom reći da su jedna od rijetkih – nema vukova.

U jednom trenutku je mužu valjda bilo dosta priča o kolicima, pa me nagovorio na blog. I evo, 2 godine plivam u tome, a uz blog imam i Facebook stranicu Strollerica te istoimeni IG profil, na kojima besplatno savjetujem i pomažem pri izboru svega i svačega. Prvo su to bila kolica, a sada mi se mame i tate javljaju i vezano za naša iskustva s autosjedalicama, biciklićima i slično… 

Najčešće pitanje je “zašto to radiš pro bono” – ljudi su skeptici. No, meni prije 7 godina nije imao tko pomoći i uputiti me, tako da smo puno novaca dali uludo. Moje pitanje je – zašto ne?!

Sada kad smo se upoznali, vrijeme je da konačno na stol bacimo karte i kažemo koja su to kolica…

FULL SIZE

Cybex Priam

Iznimno visoka kvaliteta materijala i konstrukcije, cijela kolica su vrhunski odrađena,

Maksimilno fleksibilna, nije nužno koristiti košaru jer se spuštaju u nulti položaj, Robusna su i savršena za sve terene. Savršene i za veću kilažu i toddlere. (djeca 3-4 god)

Joolz Day+

Najnoviji model Joolz, vrhunski materijali, ECO friendly, savršena za sve terene, savršen sistem sklapanja i dizajn sa svjetlećim indikatorima.

Jané Kawai 

Kompaktna i lagana kolica, idealna za sve terene, minimalistički dizajn za daškom sportske elegancije.

MID SIZE

sva tri modela idu u oba smjera vožnje

Joolz Hub 

Vrlo kompaktna kolica sa ergonomičnim sjedalom. Lako upravljanje jednom rukom.

Izrazito velik krović sa UPF 50+ zaštitom, dizajn predivan sa kožnim detaljima, košara sa pomičnom prečkom za lakše stavljanje stvari. Podesiva ručka,  otvaranje prečke na klik, ležeći položaj. Doživotna garancija.

Bugaboo Bee5

Visoko kvalitetna kolica sa jednako kvalitetnim kotačima, savršena za gradske vožnje,  XXL krović, savršena udobnost, mogućnost transformacije sa color pack-ovima.Iznimno laka za upravljanje

Nuna Triv

Novi Nuna model , minijaturna ultra kompaktna kolica od samo 9 kg, jednostavno sklapanje jednom rukom , prostrano sjedište, odlični amortizeri. Dizajn predivan

*njihova sjedalica Pipa lite je jedna od najlakših na tržištu

BUGGY

Gb Qbit+

Lagana raskošna koliza, adekvatna za putovanja.Nove verzije sa poboljšanim materijalima i amortizacijom.

Dupli kotači na kolicima omogućuju lakšu vožnju po šljunku.

Ležeći položaj i naslon za glavu. Sklapanje jednom rukom

Joie Litetrax 4 air

Pristupačna cijena, čvrsta i stabilna konstrukcija, veliko prostrano sjedište. sklapanje jednom rukom, stoje samostalno kad su sklopljena, organizer za sitnice, XXL krović.

Britax Römer b-Agile R

Detalji umjetne kože, prečka pomična rotacijski, odlična amortizacija za sve terene, prostrana i izrazito udobna kolica za vožnju. Lako upravljanje jednom rukom, veliki krović.

PUTNA KOLICA

Joolz Aer i Cybex Eezy S Twist dijele prvo

Joolz Aer

Sklapanje i rasklapanje jednom rukom u jednom potezu.

Odlično podstavljeno sjedište i vrhunski materijali – konstrukcija i tkanine. Lako dostupna košara za stvari i ručka za nošenje kolica. Velik krović s ventilacijom.

Prekrasnog, minimalističkog izgleda i divovskih funkcija, čvrsta i pouzdana, Joolz-ovci su definitivno napravili još jedan korak naprijed.

Cybex Eezy S Twist

Rotirajuće sjedište, iznimna kvaliteta, mogu se koristiti od 0, maksimalno praktična. Sklapanje jednom rukom. Plus verzija ima veće kotače (za više terena) 

Ergobaby Metro 

Minijaturna prekrasna kolica, pravilno podstavljena za najzdraviji položaj malog djeteta, uz kolica dolazi i prečka.

Kolica na sebi imaju stražnji džepić za pohranu sitnica. Poliesterske tkanine perive u perilici rublja. Različiti položaji nagiba.

Recaro Easylife Elite2 

jednoručni i jednostavan mehanizam slaganja i veliki krović.

Sigurnosna pomična prečka koja se može ukloniti po potrebi lakšeg stavljanja djeteta u kolica. Prozorčić za nadzor djeteta u kolicima.

Kotači koje nije moguće probušiti. Velika košara za pohranjivanje stvari nosivosti do 5 kg.

DUPLA KOLICA

Icandy New Peach i Bugaboo Donkey dijele prvo

Icandy New Peach

Sjedeći dio može se okrenuti u oba smjera, 4 položaja nagiba, podesiva ručka presvučena kožom. Velika košara.

Jednoručno sklapanje , sklopljena zauzimaju jako malo mjesta.

„Kino opcija“ da imate nadzor nad dvoje djece u isto vrijeme- što je najveća prednost uz mogućnost nadogradnje za dvoje djece različite dobi ili blizance.

Bugaboo Donkey

U samo 3 kratka koraka mogu se pretvoriti iz duo konfiguracije u mono konfiguraciju.

Djeca su jedno pored drugoga, kvaliteta kolica je vrhunska. Mogućnost personalizacije tekstila i transformacije kolica.

Dostupnost svih zamjenskih dijelova na njihovom web shopu.

Jané Twinlink i Thule Urban Glide dijele drugo

Jané Twinlink

Jedno dijete sjedi do drugog djeteta, njihova posebnost je velika košara i udobno mekano sjedište.

Odlična za sve terene (isprobano u vinogradu od strane Ines)

Thule Urban Glide

Tri gumena kotača sa zračnicama omogućuju veću udobnost djetetu u vožnji. Amortizeri na stražnjim kotačima omogućuju mirnu i udobnu vožnju u jednom smjeru.

Kolica imaju okretni prednji kotač za lakše manevriranje, pri trčanju se može zaključati. Ugrađena zakretna ručna kočnica osigurava kontrolu brzine na brežuljkastom terenu.

Velika shopping košara za odlaganje s vodootpornim pokrovom i patent zatvaračem. Jednostavno rasklapanje i sklapanje kolica jednom rukom.

Baby Monsters Kuki Twin

Posebnost im je da su jedna od najmanjih i najfleksibilnih duplih kolica.

Mogućost preobrazbe u 2 u 1 putem soft košare.

Sklapanje po širini, dužini i širini.- zauzimaju količini prostora kao sklopljena kolica za jedno dijete.

Usput kad već čitate..Jeste li primijetili kako u trudnoći oko vas samo trudnice hodaju i svi voze dječja kolica? Kao autoput prepun budućih roditelja sa kolicima.

Nadam se da će vam ovaj članak pomoći u odabiru,

ugodnu vožnju želi vam Bloginja.

My Case

Iskoristi moj kod "ALEXA20" i ostvari 20% popusta na kupnju!

3 thoughts on “Koja kolica odabrati?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More
articles

Aleksandra

Kinderfeets

Sjećam se kolica za bebe iz 1989., što su škripala, ispadali komadi, kotači laprdali na sve strane, bacali smo se

Aleksandra

Koja kolica odabrati?

Saznali ste da čekate bebu? Imate kolica, ali baš su vam nekako dosadila..ili jednostavno volite mijenjati kolica kao ja? Prva