Što nam treba, dolazi nam beba

Date

My Case

Iskoristi moj kod "ALEXA20" i ostvari 20% popusta na kupnju!

Uskoro u vaša srca i vaš dom dolazi novi član obitelji, a vi lutate po stranicama tražeći korisne informacije i ne znate od kuda krenuti? Popis za torbu za bolnicu, popis za prve dane s bebom, popis za muža kad ide u dućan… toliko popisa, ali kako znati što nam stvarno može pomoći ? Pokušati ću sa vama podijeliti svoje iskustvo i svoje “must have” proizvode koji su nama pomogli u svakodnevnim situacijama, koje prolaze svi roditelji.

Kada sam 2013.godine saznala da sam trudna, imala sam nešto iskustva sa djecom. Čuvala sam nećakinje, a i bila sam teta Čuvalica u studentskim danima , ali sve je to na određeno vrijeme i nikad nisam razmišljala što će mi sve korisno trebati kada jednog dana i sama budem mama.
A i budimo realni, kada nekome čuvaš dijete najčešće ti pripreme “dadilja starter pack“.

Nismo bili baš u idealnoj financijskoj situaciji, ja sam završila na burzi uz strogo mirovanje, a David je tek počeo raditi.
Kupovali smo stvari koje su bile neophodne ali nismo imali baš puno izbora s obzirom na budžet kojim smo raspolagali..a i nisam znala procijeniti što mi stvarno treba, a što kupujem jer tako negdje piše.

Tada nisam znala sve što znam danas i nije niti bio tako veliki izbor pa sad nakon drugog djeteta i dvije totalno drugačije faze života mogu dati svoju iskrenu preporuku što bih ja voljela imati u svom domu i kako su meni te stvari olakšale život.

Osnovne stvari neću stavljati na popis, jer kao što sam rekla, tih popisa ima online na svakom koraku,  ovo su samo neke od stvari koje bih posebno izdvojila, koje su nama olakšale prve dane, mjesece, godine..i još uvijek olakšavaju.

TETRA PELENE OD BAMBUSA

Ovo vam treba gdje god da se okrenete.
Želiš pokriti bebu po ljeti? Tetra
Želiš stavit bebu na rame ? Tetra
Želiš obrisati bebicu nakon papanja? Tetra
Želiš bebu spustiti na kauč ali ne želiš da baš leži tamo gdje svi mi sjedimo? Tetra
Želiš bebu okupati ali ti klizi po kadici? Tetra
Želiš bebi lakše oprati kosu od šampona? Tetra
Želiš imati lijepe tetre ali očekuj da će sve druge mame pitati: “ajme koje su to tetre?? Kako su mekane??? “E za to ću vam odati tajnu koju je meni odala moja kuma Zagorka Maja . Probajte bambus tetre od Ethereala i nećete pogriješiti..( pišite mi obavezno ako trebate pomoć oko kupnje ili samo pišite vaše mišljenje o najboljim tetrama i jeste li probali ove)

JASTUK ZA NOŠENJE BEBE

Meni je jastuk bio prijekopotreban, David nije znao držati tek rođenu bebu, a i prevladavao je strah ..drži pravilno glavicu? Pa muškima je to kao da si rekao , ako ne primiš dijete pod pravim kutom, dijete se raspada u 1000 komada..
Dodatno, Eva i Paola su spavale u jastuku prvih mjesec dva, jer sve bebe vole biti zamotane kao palačinkice..ili kako to stručno kažu guglaj “swaddle baby”, ovo je meni bio oblik swadlanja

TOPLOMJER ZA UHO
Dok je beba mala (prvih par mjeseci) temperaturu mjerite u guzi, pa vam je dovoljan običan toplomjer, a kasnije cirkus dolazi u grad.

Nije čak toliko problem da dijete drži 5 minuta toplomjer ispod ruke, pogotovo ako imaš jedno dijete koje je pod temperaturu i relativno je mirno..ali kad dođe noć, pa dođe drugo dijete , pa imaš dvije temperature u isto vrijeme..e onda tražiš slamku spasa..

Meni je toplomjer za uho Braun IRT 6520 ThermoScan 7 bio otkriće i u trenutku kad su mi obje curke bolesne, ovo čudo olakšava maksimalno. Najbolje od svega je što je tih i brz, pa djetetu dok spava možete izmjeriti temperaturu bez da ga budite.

Mjeri temperaturu u uhu, možete namjestiti dobnu skupinu i pohranjuje nekoliko zadnje izmjerenih temperatura za lakše praćenje.

Top proizvod i uvijek točan, sekunda je dovoljna.
Je malo skuplji, ali vrijedi svake minute za koju skrati muke.. (mi smo naš platili cca 450kn)

SKLOPIVA KADICA
..E to je moja najdraža sklopiva kadica,
Sa Paolom smo imali običnu kadicu do skoro druge godine, to je bila vječita svađa gdje držati tu ogromnu spodobu? Imamo stan od cca 65kvadrata, nemamo kadu, a u kupaoni je sve po mjeri u cm složeno i ta kadica se samo selila …a naši živci išli zajedno s njom..
Paola je sa 4 god već bila dovoljno i baš se htjela “kupati”, pod tim pojmom mislim na brčkanje i igranje u nečemu..a mi nismo imali riješenje jer su te kadice preplitke, a njoj je baš bilo fora da može zaroniti, leći se u vodu …
Ja sam saznala da sam trudna i odmah sam se bacila u potražnju jer sam bila uvjerena da postoji riješenje, da imam veliku kadicu u kojoj se može kupati Paola, tek rođena beba i da toj kadici ne trebam plaćati stanarinu kod susjede.

Tada sam naišla na kadicu Stokke flexi bath i spomenula je Davidu, … uslijedio je uragan čim sam spomenula riječ kadica. “Nećemo opet kupovati ogromne kade, gdje ćemo to držati??”
Kad se smirio.. pustila sam mu video i pokazala par slika kako ta kadica izgleda kad se sklopi.
Sutradan smo bili u Westgate-u u Magic baby ( tamo je kadica sa umetkom za novorođenče cca 450kn).

  • Dimenzije: 66x24x35
  • Dimenzije sklopljene kadice: 64x24x8

Kad je Eva napunila godinu dana, Paola šest, taman se pojavila na tržištu i XXL Stokke kadica, pa se sada zajedno kupaju i uživaju u novoj još većoj kadici.

  • Dimenzije XL : 82x24x41
  • Dimenzije sklopljene kadice XL : 78x24x12

https://www.magicbaby.hr/stokke-kadica-flexi-bath-naslon-white-yellow.html

OKRETNA AUTO SJEDALICA

Paola sad ima 6 godina, ali sjećam se kao da je bilo jučer koliko puta smo je stavljali u auto pa slučajno glavom malo zapeli za rub auta, znam da zvuči grozno, ali neka se javi netko kome se to nije desilo? Sjećam se i prepiranja sa suprugom i igranja par-nepar ispred auta, da se dogovorimo na kome je red da je stavi u auto sjedalicu, jer je to bio trenutak koji smo svi izbjegavali.
Poprilično mali auto, vani 40 stupnjeva, a ti uguraj dijete i pravilo ga veži.

Kad se rodila Eva odmah smo krenuli u potragu i rješenje svih problema našli opet u Magic baby. Naš izbor bio je na prvu Joie Spin 360 Signature. Zašto? Pa zato što ta sjedalica ima savršenu funkciju okretanja, a dizajn je napravljen točno po našem ukusu. Siva sa kožnim detaljima, nema ljepšeg ako mene pitate.

Istaknula bih i jednu od najbitnijih mogućnosti,  korištenje autosjedalice u smjeru suprotnom od smjera vožnje do čak 18 kg, cca 4 god, te mogućnost nagiba u lagano ležeći položaj koji uvelike pomaže u uspavanim vožnjama.

Nevjerojatno je koliko jedna odluka , u našem slučaju kupnja te autosjedalice koja se okreće, može olakšati svakodnevne izazove s kojima si se susretao.

Sada kad negdje idemo doslovno se svađamo tko će Evu staviti u sjedalicu, jer je mehanizam odlično napravljen.


Za kupnju, ako možete, birajte dane kada su popusti 15%, npr Žuta srijeda u City Centru.

https://www.magicbaby.hr/joie-autosjedalica-spin-360-signature-noir.html

NOSNI ASPIRATOR

Na zadnje mjesto sam ga stavila samo zato jer je zadnji došao u našu obitelj.
Mjesecima sam čitala o njemu i dvoumila se da li želim izdvojiti toliko novaca za kupovinu istog.

Sa Paolom smo koristili Ariannu, nosni aspirator koji se spaja na usisavač i stvarno nam je pomogao nebrojeno puta, ALI…

Idemo na more, ne nosimo usisavač…
Usisavač nam je poprilično poprimao miris od korištenja…
Kupili smo štapni usisavač na koji ga nije bilo moguće spojiti osim da držiš jednom rukom spoj a sa drugom hvataš dijete..
Muku smo mučili sa čišćenjem svih djelova aspiratora i nakon vrlo brzo vremena cijev je požutila i izgledala je zmazano iako je bio savršen čist…

Ukoliko mislite da će vam smetati to što je nama smetalo riješenje je NOSIBOO

Mali robot kako ga ja zovem koji čisti nosiće brzinom svjetlosti, izgleda predivno pa ga možete držati na vidljivom mjestu, radi na struju pa ne ovisite o usisavaču i što je najbolje vrlo je snažan a siguran za dječiju sluznicu.
Čišćenje je skroz pojednostavljeno jer se nakon korištenja svaki dio odvaja i vrlo lako sastavi.

Kopirala sam vam opis sa jedne stranice čisto da imate sve tvorničke specifikacije

Nosiboo je elektronsko medicinsko pomagalo Premium kategorije koji bezbolno, brzo i učinkovito uklanja sekret iz nosa.
Čišćenje nosića je zadaća roditelja – začepljen nosić i gornja čeljusna šupljina puna sekreta se neće sami očistiti, što može dovesti do brojnih problema i oboljenja.
Iza zanimljivog dizajna, nastalim po iskustvima roditelja, se skriva zbilja moćan uređaj.
Nosiboo je medicinsko pomagalo s velikom moći usisavanja.

Jačina usisavanja se može podesiti da bude primjerena kako za dojenčad tako i za djecu, ali i odrasle.

Nakon priključenja na struju uređaj počinje isisavati na podešenoj jačini jednim pritiskom na gumb.
Colibri glava koja dodiruje nosić zadrži isisan sekret. Nakon što Colibri glavu odstranimo iz usisne cijevi možemo je očistiti u nekoliko pokreta.
Uređaj s patentiranom, fleksibilnom Colibri glavom brzo i učinkovito isisa sekret iz nosića bez da iritira nosnu sluznicu.
Jačina isisa je podesiva: 0,3 – 0,8 bara bez opasnosti od oštećenja sluznice
Razina buke: 55 dB – 62 dB
Kada dijete počinje samostalno sjediti, uređaj upotrebljavajte tako da vam dijete sjedi u naručju. Zagrlite ga jednom rukom ili ga stavite u sjedeći položaj; pritom mu jastukom poduprite kralježnicu.
Dijete ne stavljajte u ležeći položaj i ne pritišćite slobodnu nosnicu!

Nosiboo možete upotrebljavati više puta na dan.
Preporučamo upotrebu uređaja prije spavanja, hranjenja i dojenja, da djetetu osigurate lako i mirno disanje.

Neka čišćenje nosića postane zabava!
Za inovativni oblik je uređaj primio najprestižniju nagradu Red dot Awards, u kategoriji medicinskih uređaja, 2015 i German design 2016; kao i prestižnu nagradu PTPA, na uzorku više od 22000 korisnika u Americi; a što je najvažnije, djeca vole njegov veseli oblik.

Video možete pogledati ovdje  
https://youtu.be/sXwJbaorDww
www.nosiboo.eu

1 thought on “Što nam treba, dolazi nam beba”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More
articles

Aleksandra

Koja kolica odabrati?

Saznali ste da čekate bebu? Imate kolica, ali baš su vam nekako dosadila..ili jednostavno volite mijenjati kolica kao ja? Prva

Aleksandra

Što nam treba, dolazi nam beba

Kada sam 2013.godine saznala da sam trudna, imala sam nešto iskustva sa djecom. Čuvala sam nećakinje, a i bila sam